Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Agaaths-weblog
INTRATUIN-PLANTEN-BEZOEKERSTUINEN-PHOTOFILTRE-PSP-UITSTAPJES-GEZONDHEID
_
Home__Weblog__Prikbord__Fotoblog__Videoblog__Foto's__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Niets is eenvoudiger dan jong te blijven terwijl je oud wordt. Het volstaat om in vreugde te werken.



Mijn Profiel

agaaths-weblog
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Zondagse foto-Opdracht "S...
06 oktober 2013 00:29

Landgoed Ockenburg/Loosduinen/...
05 oktober 2013 19:07

Help!
04 oktober 2013 14:25

De pier wordt vrijdag 11 oktob...
04 oktober 2013 14:11

Heemtuin Loosduinen
01 oktober 2013 20:04




Fotoboeken


Kerstshow Intratuin geleen 2010 (73)
_
Rondvaart met de Ooievaart in Denhaag (17)
_

Open havendag in Scheveningen (25)
_
27e Nationale bloemententoonstelling naaldwijk (57)
_

Rozenfestival in Lottum (L) (80)
_
Rhododendrons (10)
_






Weblog Vrienden


Nog geen weblog vrienden toegevoegd.



Gastenboek berichten

Carla van der Hulst
16 maart 2017 15:16
_
Ik heb al jarenlang een roze camelia staan die het geweldig doet. Maar sinds vorig jaar krijgen de roze bloemen witte vlekken. Heeft u enig idee waarom? De plant ziet er fantastisch uit.

Jo
28 september 2016 17:58
_
Ik heb een 10 jaar oude Bougainville in een bolle pot staan. Ik wil hem gaan verpotten maar dat lukt alleen als ik een gedeelte van de wortels weg snij ( in verband met de smalle hals van de bolle pot ) Mag dat , en wanneer kan ik dit het beste doen ?

Fran
30 augustus 2016 21:15
_
Hoop Dat het goed met je gaat in kijkduin.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door vlimmen om 23:35
_
Nieuwe Fotowedstrijd foto toegevoegd

Door elvira om 23:33
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 23:32
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 23:31
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door vlimmen om 23:27
_
Nieuwe Fotowedstrijd foto toegevoegd

Door Iney om 23:25
_
Iney Online

Door AngelB om 23:24
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Iney om 23:23
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

_
E
ten en drinken

Weblog artikelen


Voor de alleenstaande onder ons!
Categorie: Eten en drinken

Eten voor singles! Mooie website voor de singles onder ons, waarvan ik er natuurlijk ook een ben, veel plezier, en kookgenot. Staan natuurlijk heel veel andere tips op!!!



Lees verder | 2257 keer bekeken | reacties: 6 | 22 mrt 2008 12:55



tijd voor vis!
Categorie: Eten en drinken

Honderden visrecepten gratis!!!!!!!!! De huidige visconsumptie van de Nederlandse bevolking ligt op 70 gr per week. Dat is nog niet een de helft van de door voedingsdeskundigen aanbevolen hoeveelheid. Deskundigen concluderen: 2x per weekvis,waarvan één keer vette vis!

http://www.tijdvoorvis.nl/


Lees verder | 2114 keer bekeken | reacties: 10 | 30 jan 2008 07:14



salade met pittig geroosterde geitenkaas!
Categorie: Eten en drinken

Voor 4 personen:

Linzensalade: Doe 200gr linzen in de pan, en breng ze aan de kook. Schep het chuim af. Voeg 1 gesnipperde ui en 1.5 theel komijnzaad toe. Laat de linzen in 30-40 min zachtjes gaar koken. Giet af en laat goed uitlekken. roer 4 eetl olijfolie, 2 eetl wijnazijn en 1 gesnipperd sjalotje door de linzen en houd ze warm. ...


Lees verder | 1826 keer bekeken | reacties: 0 | 29 jan 2008 07:14



Waar komt de oliebol vandaan????
Categorie: Eten en drinken

Grootste oliebollenbaklijn komt uit onze gemeente (stein)limburg.

In een kookboek uit 1667 staat een recept voor "oliekoecken". Het waren ronde koeken bestaande uit meel, krenten, eieren en stukjes appel, gebakken in olie. De koeken waren plat. De ronde versie is in de 18e eeuw ontstaan, toen men oliekoeken ging frituren in vet. "De volmaakte keukenmeid", ...


Lees verder | 4100 keer bekeken | reacties: 9 | 29 dec 2007 18:09



Oliebollentest-
Categorie: Eten en drinken

De 5 beste bakkers!!! De vijf slechtste bakkers!!! Zoek bovenaan een plaats in je eigen omgeving!

http://www.ad.nl/oliebollentest/


Lees verder | 1908 keer bekeken | reacties: 2 | 28 dec 2007 14:41



Lachennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn---
Categorie: Eten en drinken

Hallo bloggers, hier een lekker recept: Whiskey met EEND, voor 4 personen: Maar lees eerst eens hoe het niet moet;-)) INGREDIËnTEN: Een eend van 4 kg, Twee grote flessen whiskey, Spekreepjes, een fles slaolie, Zout en Peper.

°WERKWIJZE: De eend larderen met de spekreepjes en de binnenkant van de eend inwrijven met olijfolie, peper en zout. De oven 10 min voorverwarmen op 180C. een longdrinkglas voor de helft vullen met whiskey. De Whiskey opdrinken, gedurende het opwarmen van de oven.De eend op een vuurvaste schaal ...


Lees verder | 1940 keer bekeken | reacties: 3 | 03 dec 2007 16:35



Lekkere recepten-
Categorie: Eten en drinken

Lekkere recepten: Er staan recepten in die jullie erg lekker zullen vinden!!! Vooral bij de vis- en soepgerechten is het echt smullen!!!

Hier komt de website: http://www.kookjij.nl


Lees verder | 1952 keer bekeken | reacties: 3 | 27 nov 2007 19:37



Konijnenrugfilet met zoetzure saus, zwarte pruimen en geconfijte sinaasappel.
Categorie: Eten en drinken

Ingrediënten: Voor het konijn: . konijnenrugfilet (zonder vlies). . Bakboter. . Peper en zout. Voor de saus: . Uien. . Water. . Azijn. . Appelstroop. . Kruidnagel,laurierblad,peperkorrels. Voor de pruimen: . Gedroogde zwarte pruimen zonder pit. . Water. . Cognac. . Suiker. . Kaneelstokje. Voor de sinaasappelconfit: . ...

Bereiding: Van de schil van de sinaasappel met de dunschiller dunne reepjes snijden. Reepjes blancheren in gekookt water en afspoelen. Dan de reepjes gedurende 20 min in suikerwater zachtjes laten koken. Uit het suikerwater nemen en aflaten koelen en bestrooien met grove suiker. Dit kan enkele dagen van te voren. ...


Lees verder | 3493 keer bekeken | reacties: 0 | 12 nov 2007 15:59



Chocolademousse-
Categorie: Eten en drinken

TIP: De mousse kan een dag van te voren gemaakt worden en tot het opdienen iin de koelkast bewaard worden. Serveertip: Frambozen-Aardbeien en bosbessen smaken erg goed bij dit recept. Nodig: 2 theelepels oploskoffiepoeder, 1 theelepel heet water, 120 gram pure chocolade, gesmolten, 400 gram yoghurt, ...

Bereiding: Meng de koffie in een middelgrote kom met het water en roer tot de koffie is opgelost. Voeg de chocolade, yoghurt en likeur erbij en roer alles goed door elkaar. Verdeel het mengsel over 4 glazen van 180 ml (dessertglazen) en laat het goed afgedekt 30 minuten in de koelkast opstijven. ...


Lees verder | 2028 keer bekeken | reacties: 0 | 05 nov 2007 14:05



Pasta met spinazieroomsaus en kruidige worst-4 pers.
Categorie: Eten en drinken

Ingrediënten: . 300 gr spaghetti. . 2 eetl olie. . 1 pakje braadworstjes-6 stuks. . 1 ui -fijngesneden. . 1 pak spinazie (diepvries 450gr). . 1 teentje knoflook. . 1 theel gragon. . 1 blikje tomatenblokjes. . 125 ml crème fraïche.

Bereiding: Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet de massa af. Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de braadworst rondom bruin. Schep de ui en de knoflook erbij. Voeg de spinazie toe als de ui glazig is en laat die op laag vuur met de deksel op de pan ontdooien. ...


Lees verder | 1566 keer bekeken | reacties: 0 | 29 okt 2007 08:50



Pasta met romige champignonsaus-
Categorie: Eten en drinken

Voorbereiding: 15 minuten. Bereiding: 15 minuten. U kunt voor dit recept iedere soort pasta gebruiken , zoals,penne,rigatoni enz.

Ingrediënten: . 375 gr pasta. . 60 ml groentebouillon. . i teentje knoflook. . 500 gr champignons. . 125 gr diepvriesdoperwten. . 4 uien,dungesneden. . 1 ltr afgeroomde melk. . 1 1/2 eetl maïsmeel. . 2 eetl water. . 1/4 kopje fijngehakte peterselie. . 1 eetl grove mosterd. . 40 gr geraspte parmezaanse kaas. ...


Lees verder | 4716 keer bekeken | reacties: 0 | 27 okt 2007 15:54



Mexicaanse kipfilet-
Categorie: Eten en drinken

Ingrediënten: 4 personen- 500 gr kipfilet, 1 grote ui, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 250 gr champignons, 1 blikje maiskorrels-uitgelekt, 1 potje zigeunersaus, 1 of 2 grote eetlepels curry, 1 of 2 eetl tomatenketchup (pikant), peper,zout naar eigen smaak toevoegen.

Bereidingswijze: Snijd de paprika ,ui en champions klein. Smelt de boter in de pan. Bak de kipfilet aan. Voeg de paprika,ui,champignons toe. Roerbak alles goed door. Voeg zout en peper toe. Zorg dat de kipfilet goed gaar is. Doe de mais , tomatenketchup, curry en zigeunersaus erbij. Serveer met rijst en salade. ...


Lees verder | 1997 keer bekeken | reacties: 3 | 26 okt 2007 10:33



Piepers-
Categorie: Eten en drinken

De nieuwe oogst aardappelen zijn weer uit de grond!!!!!! er zijn nogal wat verschillende soorten aardappels, die ook allemaal weer hun eigen typische smaak hebben, er is met de aardappel veem mogelijk zoals: Poffen, koken bakken, frituren.

Gezondheid: Aardappelen zijn erg gezond: ze leveren vitamines (B-C) ,mineralen, vezels en zetmeel. een normale portie (ca. 150 gram )aardappelen zorgt b.v. al voor 20% van uw dagelijkse behoefte aan vitamine C. Bij nieuwe oogst aardappelen ligt dat percentage zelfs iets hoger. Ook bevatten aardappelen ...


Lees verder | 2123 keer bekeken | reacties: 4 | 22 okt 2007 13:58



Gebakken schnitzels met kruidige aardappeltjes en appelcompote-
Categorie: Eten en drinken

Ingrediënten: 1 kg goudreinetten. 100 ml appelsap. 3 eetlepels rozijnen. 1 kg vastkokende aardappelen. 1 ½ eetl kerriepoeder. 3 eetl olie. grof zeezout. 25 gr boter/margarine. 4 gepaneerde varkensschnitzels. 1-2 eetl bieslook fijngeknipt.

Bereiding: Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in stukken. Breng de appels met het appelsap en de rozijnen aan de kook. Kook de appels in 10-15 min zachtjes gaar. Roer het geheel tot een grove compote. Laat de compote in een schaal afkoelen tot lauwwarm of koud. Verwarm de oven op 225°C. ...


Lees verder | 1327 keer bekeken | reacties: 1 | 22 okt 2007 13:22



Vitaminerijke kruidensalade-
Categorie: Eten en drinken

Tip: 1 krop groene sla, 1 krop romeinse bindsla, 2 bosjes barbarakruid, waterkers, bieslook, peterselie, basilicum en munt, tuinkers, 2 sinaasappels, 1 teentjes knoflook.

Bereiding: De sla wassen en laten uitlekken, bieslook en peterselie fijnhakken, basilicum- en muntblaadjes scheuren, waterkers fijnsnijden. Snijd 2 sinaasappels in schijven en dan in stukjes. Wrijf een slakom in met een teentje knoflook, alles in de kom overdoen en goed vermengen met de dressing. Dressing: ...


Lees verder | 2054 keer bekeken | reacties: 3 | 15 okt 2007 14:49



Heerlijk, echt Hollands!
Categorie: Eten en drinken

Jachtschotel: Nodig: 600 gr doorregen runderlappen,klein snijden. 75 gr boter, 2 grote uien, grof gesnipperd, 2 laurierblaadjes, 1/2 eetl gedroogde tijm, 1 eetl balsamicoazijn, 200 ml vleesbouillon, 2 rode paprika's, in reepjes, 1 1/2 kg kruimige aardappels,geschild in stukken, 200 ml melk, nootmuskaat, ...

Bereiding: Bestrooi het vlees met zout en peper en bak het in 25 gr boter in een braadpan bruin. Bak de uien 2-3 min zachtjes mee. Voeg de laurier, tijm, en azijn toe en schenk de bouillon langs de rand van de pan erbij. Stoof het vlees afgedekt 2-21/2 uur op heel zacht vuur. Voeg de paprika toe en ...


Lees verder | 2047 keer bekeken | reacties: 0 | 15 okt 2007 10:23



Couscous met gestoofde kipreepjes-
Categorie: Eten en drinken

Couscous voor 2 personen. Ingrediënten: 1/2 citroen. 200 gr kipreepjes. 1/2 eetl kipkruiden. 1 theel kaneel. 4 eetl olijfolie. 300 gr panklare sperziebonen. 6 gewelde abrikoosjes, in vieren. 5 dl kippenbouillon (van 1/2 tablet) 1 teentje knoflook, geperst. 150 gr couscous.

Bereidingswijze: Snij de citroenhelft in plakjes en snij de plakjes in vieren. Kruid de kipreepjes met de kipkruiden en kaneel.Verhit 2 eetl olijfolie in een braadpan. Schep de kipreepjes, sperziebonen, abrikoosjes en citroenplakjes erdoor en bak alles al omscheppend ? 2 min. Voeg 2 1/2 dl bouillon toe en de knoflook. ...


Lees verder | 1917 keer bekeken | reacties: 0 | 12 okt 2007 10:22



Knapperige drumsticks met honing en sojasaus-
Categorie: Eten en drinken

Kip: Kip is rijk aan eiwit, dat nodig is voor groei en herstel, en bevat weinig vet. Kip heeft wat minder ijzer dan rood vlees, maar de vitamine C uit de tomaten helpt bij de opname ervan.

Ingrediënten voor 4 personen: 4 grote kipdrumsticks. 2 eetl. tomatenpuree. 2eetl. biologische tamari sojasaus. 1 eetl. vloeibare honing. 1 eetl. zonnebloemolie. 1 eetl. sinaasappelsap gestoomde groenten, om erbij te geven. Bereiding: . Kerf het vel van de drumsticks 2-3 keer in met de mespunt van een scherp mes. ...


Lees verder | 6473 keer bekeken | reacties: 0 | 07 okt 2007 15:17



Wijnen proeven-
Categorie: Eten en drinken

WIJN______________________________ Nederland is nu niet het wijngaardland bij uitstek maar we hebben wel degelijk een aantal zeer veel belovende wijngaardeniers die in ons wisselende klimaat toch een bijzondere wijn kunnen maken. een aantal wijngaardeniers ...

Het bekijken van de wijn, Goede wijn is helder, met uitzondering van kleine zwevende deeltjes onderin de fles. Houd het glas schuin tegen het licht en kijk naar de rand van de wijn. de kleur zegt iets over leeftijd en kwaliteit. Paars-rood betekent jong. Naarmate de wijn ouder wordt, verandert paars ...


Lees verder | 2129 keer bekeken | reacties: 3 | 07 okt 2007 12:51



Tagliatelle met pompoen-2 personen-
Categorie: Eten en drinken

Ingrediënten: . 500 gram pompoen. . 2 el olijfolie. . 1 ui . 2 teentjes knoflook, uigeperst. . 4-6 gehakte verse peterselie. . mespunt nootmuskaat. . 2.5 dl groeteboullon. . 125 gram parmaham,in smalle reepjes. . 275 gram tagliatelle, groen. . 1.5 dl creme fraiche. . zout. . peper. . ...

Breiding: Schil de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Verwarm de olijfolie in een pan en bak de ui en de knoflook langzaam tot ze zacht zijn. Voeg de helft van de peterselie toe en bak alles 1-2 minuten. Voeg de pompoen toe en bak alles 2-3 minuten. Voeg vervolgens de parmaham toe ...


Lees verder | 1860 keer bekeken | reacties: 0 | 06 okt 2007 11:28



Oosterse Sperzieboontjes-
Categorie: Eten en drinken

Voor 4 personen: . 600 gram sperziebonen. . 2 uien. . olijfolie. . 4 teentjes knoflook. . peper naar smaak. . 1eetlepel kerrie. . 4 schnitzels. . 4 eetlepels kokos. Bereidingswijze: Kook de sperziebonen in ruim kokend water beetgaar. Snijd de ui grof en bak deze in de olijfolie. Voeg de fijngesneden ...



Lees verder | 2074 keer bekeken | reacties: 1 | 24 sep 2007 09:13



Mosselen op zijn Bretons-
Categorie: Eten en drinken

Mosselen op zijn bretons: . 2 eetlepels olijfolie. . 1 prei fijngehakt. . 4 teentjes knoflook fijngehakt. . 50 gr ontbijtspek in reepjes. . 3 dl witte wijn. . 1 klein bosje bladselderei fijngehakt. . 1 stengel bleekselderei, fijngehakt. . 4 kg mosselen. . 2 dl culinaire room. . zout en peper. Bereiding: ...



Lees verder | 2641 keer bekeken | reacties: 0 | 22 sep 2007 12:59



Jam-
Categorie: Eten en drinken

Vijgen en rabarberjam: Ingrediënten: . 500 gram gedroogde en fijngesneden vijgen. . 2 kg schoongemaakte en in stukjes gesneden rabarber. . 2 kg suiker. . 250 gram gesuikerde citroenschil. . 1 citroen uitgeperst. Bereiding: Meng de vijgen, rabarber en de citroenschil doorelkaar in een kom, doe ...



Lees verder | 2428 keer bekeken | reacties: 0 | 13 sep 2007 15:24



Warme appelbollen-
Categorie: Eten en drinken

An apple a day , keeps the doctor away. Ingrediënten: * 4 appels * 2 eetlepels kaneel * bladerdeeg * 4 eetlepels suiker * 4 eetlepels citroensap. Bereiding: Schil de appels en haal de klokhuizen eruit. Vermeng de suiker en de kanaal in een schaal Plaats de appels op een klein stukje bladerdeeg ...



Lees verder | 2787 keer bekeken | reacties: 1 | 13 sep 2007 10:40



biefstukjes uit de wok-
Categorie: Eten en drinken

Ingrediënten: 400 gr biefstuk2 vleestomaten3 bosuitjes2 teentjes knoflook2 eetlepels olijfolie2 eetlepels ketjap manis1 theelepel sambal4 theelepels citroensapfijngehakte korianderblad (peterselie)gemberpoederzout-pepermespunt suiker.rijst

Bereiding: Snij de biefstuk in dunne reepjes, snij de bosui in ringen, snij de tomaat in niet te kleine blokjes, snipper de knoflook. Zet de wok op met de olie laat deze goed heet worden en bak hierin snel de biefstuk rondom aan, laat de blokjes tomaat even meebakken. Voeg de ui en de knoflook toe en ...


Lees verder | 2153 keer bekeken | reacties: 0 | 12 sep 2007 09:22



Zuurkool is gezond.
Categorie: Eten en drinken

Zuurkool:

Iedere dag een handje ongekookte zuurkool eten is gezond.
Je hoeft niet die kleine dure flesjes voor de darmen te kopen, waar zoveel reclame voor wordt gemaakt.('t Is nog lekker ook)


Lees verder | 4898 keer bekeken | reacties: 0 | 11 sep 2007 21:23



Boerenomelet-
Categorie: Eten en drinken

Ingrediënten:

1 Tomaten
2 Paprika
3 champignons
4 uien
5 gesneden ham
6 peper en zout













Lees verder | 1897 keer bekeken | reacties: 0 | 11 sep 2007 12:32



Derde Biologische Oogstweek Noord-Holland-
Categorie: Eten en drinken

Van zaterdag 15 t/m 23 september- Kom proeven bij de Culinaire Karavaan.- De biologisch Culinaire Karavaan komt naar u toe met een mobiele kookstudio waar biologische topkoks de heerlijkste hapjes klaarmaken met ingrediënten ...


Lees verder | 1944 keer bekeken | reacties: 0 | 08 sep 2007 17:39



Roergebakken mosselen met gedroogde tomaat-
Categorie: Eten en drinken

2 kg verse mosselen-1 prei30 gr bladselderie4 teentjes knoflook8 gedroogde tomaten in reepjes6 el olie1/2 dl droge wijnzoutpeper-


Lees verder | 1518 keer bekeken | reacties: 0 | 29 aug 2007 07:05



Mosselen
Categorie: Eten en drinken

Mosselen die u vers in de winkel koopt zijn zandvrij en ontdaan van hun baard. De mosselen moet u alleen heel goed spoelen i.v.m. zand. Bewaar verse mosselen in de groentela van uw koelkast. Leg ze op een omgekeerd diep bord, zodat ...


Lees verder | 1724 keer bekeken | reacties: 0 | 20 aug 2007 18:26



Pruimen drogen
Categorie: Eten en drinken

Pruimen drogen- Snijd de pruimen in tweeën en leg ze op een bakblik in de oven op de laagste stand. Na 2.5 uur zijn ze half gedroogd, heerlijk om direct warm te gebruiken in bijvoorbeeld yoghurt met walnoten en honing. Na ...


Lees verder | 7626 keer bekeken | reacties: 1 | 17 aug 2007 22:16



Sperziebonensalade
Categorie: Eten en drinken

Sperziebonensalade- 800 gram sperziebonen 1 middelgrote ui (rood) 1 teen knoflook 1 el dijonmosterd 2 el citroensap 80 ml olijfolie 2 el grofgehakte verse bladpeterselie Bereidingswijze- 1 Haal de bonen af, kkok of stoom ze.Spoel ze af met koud water. ...


Lees verder | 2933 keer bekeken | reacties: 0 | 17 aug 2007 11:47



Vijgentaartje
Categorie: Eten en drinken

Vijgentaartje . Boter om in te vetten . 1 pakje bladerdeeg . 1 pakje geitenkaas . 6 grote verse vijgen . 5 el honing . 4 takjes verse of gedroogde tijm, in stukjes geknipt 1 Bekleed een ingevette Quichevorm met plakjes bladerdeeg. ...


Lees verder | 2729 keer bekeken | reacties: 0 | 16 aug 2007 18:43



Klassiekers-Waldorfsalade
Categorie: Eten en drinken

Waldorfsalade- De Waldorfsalade een typisch amerikaans gerecht, werd aan het begin van de 20e eeuw bedacht door koks van het wereldberoemde Waldorf-Astoriahotel in New-York; de salade bleek zo geliefd dat hij in alle Amerikaanse ...


Lees verder | 2205 keer bekeken | reacties: 1 | 16 aug 2007 13:08



Salade met gegrilde inktvis
Categorie: Eten en drinken

1 kg kleine inktvis,schoongemaakt100 gr gemende salade4 geroosterde paprika's uit pot,in stukjes150 gr geitenkaas, verbrokkeld100gr zwarte olijven zonder pit, in ringetjes1 rode ui, in ringenSnij de inktvis in ringen. Verwarm ...


Lees verder | 1858 keer bekeken | reacties: 0 | 15 aug 2007 13:14



Klassiekers onder de salades
Categorie: Eten en drinken

Caecarsalade 7 dikke sneden wit brood 2 eetlepels lichte olijfolie 100 gr Parmezaanse kaas 1 grote krop bindsla 5 hele anjovisfilet uit blik, uitgelekt in de lengte doormidden gesneden Caecardressing 1 ei 1 teen knoflook, uitgeperst ...


Lees verder | 1641 keer bekeken | reacties: 0 | 12 aug 2007 10:18



Forel met witlof
Categorie: Eten en drinken

Forel met witlof Ingrediënten: 1 kg forel 750 gr witlof 200 gr gerookt spek 150 gr boter 1 dl room 1 dl witte wijn 3 sjalotjes Bereiding . Smelt 100gr boter in een kookpan en fruit hierin de gehakte sjalotjes zonder ze te laten smelten . ...


Lees verder | 1904 keer bekeken | reacties: 1 | 10 aug 2007 11:46



Limburgse pannenkoeken
Categorie: Eten en drinken

Ingrediënten voor 6-8 stuks125 gr tarwemeel2eieren3dl volle melk30 gr gesmolten botersnufje zout4 el suikerca. 3 borrelglaasjes brandewijn4el boterBereiding Plantaardige boter om in te bakken Zeef het meel in een kom en maak ...


Lees verder | 1398 keer bekeken | reacties: 2 | 10 aug 2007 01:33



Light frisdranken volgens de amerikaanse hartstichting
Categorie: Eten en drinken

Mensen die light frisdranken drinken, krijgen even vaak te maken met ziektes die hartproblemen veroorzaken als mensen die regelmatig een glas fris met suiker drinken. Tot die verbazingwekkende conclusie komen Amerikaanse wetenschappers.- ...


Lees verder | 1414 keer bekeken | reacties: 0 | 26 jul 2007 18:36



DIEETFABELS
Categorie: Eten en drinken

Welkom op Dieetfabels!!!- Het is verstandig kennis te maken over de werking van een dieet. Men verdiept zich vaak niet in de achtergrond van een dieet voordat men daaraan begint.Dieetfabels geeft u objectieve informatie over de ...


Lees verder | 2186 keer bekeken | reacties: 2 | 23 jul 2007 14:58



Tomaten eten is gezond en zorgt voor kleiner risico op kanker door Lycopeen
Categorie: Eten en drinken

Dat voeding rijk aan fruit en groenten belangrijk is bij de preventie van chronische ziekten zoals kanker hart en vaatziekten wordt door niemand nog betwist. De resultaten van diverse epidemiologische studies hebben de aandacht ...


Lees verder | 1586 keer bekeken | reacties: 0 | 22 jul 2007 11:18



Fettuccine Bolognese
Categorie: Eten en drinken

Lekker voor op een regenachtige dag zoals nu:-

Voorbereiding 5 min-

Bereiding 20 min-


Lees verder | 1652 keer bekeken | reacties: 0 | 20 jul 2007 12:44



aardappelpreisoep met ham
Categorie: Eten en drinken

Voorbereiding 15.min
Bereiding 15.min
Bouillon kant en klaar(diepvries of pot)
Benodigheden voor 4 pers


Lees verder | 1498 keer bekeken | reacties: 0 | 16 jul 2007 15:24



Tips voor de Barbeque
Categorie: Eten en drinken

Maak het vuur minstens een half uur voor het bakken aan.Gebruikvoor het aanmaken reukloze aanmaakblokjes en wat aanmaakhout.Giet nooit spiritus op het vuur: de vlam kan in de fles schieten en u zou hiervan niet het 1e slachtoffer ...


Lees verder | 1540 keer bekeken | reacties: 2 | 15 jul 2007 15:03



Currypasta-Barbeque
Categorie: Eten en drinken

Currypasta Currypasta is een mengeling van spaanse pepers, kruiden en specerijen. Ze is afkomstig uit Thailand en India.- Het is een veel gebruikte smaakmaker voor Thaise curry's, ...


Lees verder | 1552 keer bekeken | reacties: 0 | 15 jul 2007 12:08



Recept voor de Barbeque
Categorie: Eten en drinken

Gemarineerde kipfilet Voor 2 personen- - 1 kipfilet- - 1 eetlepel currypasta- - 4 eetlepels olijfolie- Bereidingswijze Snij de kipfilet in reepjes, Meng ...


Lees verder | 1565 keer bekeken | reacties: 0 | 15 jul 2007 11:57



Recept voor de barbeque
Categorie: Eten en drinken

Sate van Gemarineerd Varkenshaasje - - 1 varkenshaasje- - 2 eetlepels tomatenketchup- - 2 eetlepels ketjap- - 4 eetlepels olijfolie- - peper en zout- - 1 ui in partjes- ...


Lees verder | 1430 keer bekeken | reacties: 0 | 15 jul 2007 11:50



Visspiesjes met pesto
Categorie: Eten en drinken

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 15 minuten


Lees verder | 1449 keer bekeken | reacties: 0 | 14 jul 2007 17:53



Vergeten groenten
Categorie: Eten en drinken

De Historische Groentehof


Lees verder | 1595 keer bekeken | reacties: 0 | 04 jul 2007 20:10






Fotoboeken


Er zijn nog geen fotocollecties aanwezig.